vrijdag 30 mei 2008

Drupal Nieuws - 0801

Ik volg de ontwikkelingen rondom Drupal dagelijks. Van de week is 'na lang' Drupal punt nl overgedragen aan Dries Buytaert. De rechtmatige eigenaar van het merk, 'the trademark' Drupal. Oh ja, niet schrikken, als je klikt op Drupal.nl kom je uit op Drupal.be. Al langer is dat de plek waarop Nederlandstalige Drupal gebruikers bij elkaar komen. Gebruik daar het forum als je vragen hebt wanneer je met Drupal aan de slag bent / gaat.

Ik las het nieuws over Drual.nl op Drupal.be en de nadere details bij Bert Boerland. Bert promoot al een hele tijd Drupal in Nederland.

Vandaag zag ik in de boekhandel de nieuwe CHIP (een computer-tijdschrift). Daar wordt Drupal in de kantlijn genoemd bij een artikel over het Nederlandse PivotX. Pivot bestaat al lang als weblog-tool. Ik heb er ooit naar gekeken. Maar toen (rond 1999) voor het Belgische Nucleus gekozen omdat dat wel MySQL ondersteunt. Of moet ik zeggen ondersteunde, immers PivotX ondersteunt MySQL wel. En verder kon en kan je met Nucleus meerdere blogs vanuit één installatie onderhouden. Dat kan inmiddels met Pivot ook al een hele tijd. Nucleus vind ik nog steeds erg geschikt voor een eenvoudige website. Als ik meer wil kies ik voor Drupal. Zo ondersteunt Drupal bijvoorbeeld standaard een forum en kun je vrij makkelijk een nieuwsbrief-module zoals Simplenews installeren. Let op! Vergeet de module Mime Mail niet te installeren als je een HTML nieuwsbrief wilt gaan versturen met Simplenews.

Enkele onderwerpen die mij op dit moment interesseren:
- Drupal op meer en / of verschillende databases;
- Drupal of Joomla! / Typo3 / WordPress ?;
- Drupal themes.

Link: Welkom op Drupal.NL!

Gerelateerd:
- Drupal.nl is now owned by Dries Buytaert;
- Dries Buytaert's blog
- Bert Boerland's blog
- CHIP 06/2008;
- Nucleus CMS;
- PivotX;
- Pivot;
- Drupal-module: Simplenews;
- Drupal-module: Mime Mail.

Meer over Drupal op JoG-log:
- Drupal niet geschikt voor 'the enterprise'?
- Drupal (handige links).

Een verslag van de Drupal sessies op de afgelopen FOSDEM heb ik op OpenNieuws.nl gepubliceert:
- Drupal op FOSDEM 2008

1 opmerking:

Contracked zei

Drupal is recentelijk geport naar Ingres, een open source database voor zwaardere toepassingen. Meer info hierover bij AP&P in belgie (www.ap2.be).