- 29 december, het rapport 'Kruispunt van Wegen' als .pdf van Jaap van Till ontvangen en ingevoegd
- 16 december aangevuld, zie hieronder bij 'Update / aanvulling'
Naar aanleiding van het bericht 'Denktank Omega wil boost kenniseconomie' ben ik op zoek gegaan naar een website van deze denktank, die blijkt niet te bestaan. In het artikel worden namen van de initiatiefnemers genoemd, Rob Westerhof (ex-Philips) en Bernard Scheffens (ex-IBM). Nu ben ik meer geïnteresseerd in wat ze nu doen dan wat ze 'ex' waren, dus maar eens even rondgeneusd.
Rob Westerhof heeft zijn eigen Wikipedia lemma, maar dat is niet actueel, immers hij is volgens zijn LinkIn profiel eigenaar van MeDaVinci plc, dat werd me eerder duidelijk door een artikel van het Eindhovens Dagblad, 'Westerhof mikt op beloftevolle markt'. Gelet op zijn achtergrond bij Philips zoekt hij zijn (financiële) geluk dus in de medische sector. Een nevenfunctie van Westerhof is commissaris bij Automotive Navigation Data (bron AND). AND is een ontwikkelaar van navigatiekaarten.
Bernard Scheffens heeft geen Wikipedia-lemma. Bernard F. Scheffens zoals hij zichzelf noemt is partner bij eXcellerate Consulting BV en directeur van iBSC volgens zijn LinkedIn profiel. Verder is hij expert 'Outsourcing en Beleid' bij Computable, bedrijfsgrootte 1 t/m 4 personen staat daar vermeld. iBSC wil volgens haar website directeuren en het management van bedrijven helpen bij kostenbesparingen en het vinden van nieuwe kansen. Ook eXcellerate (LinkedIn) is een adviesorganisatie voor organisatie-ontwikkeling, ze richten zich op de strategie. Internationaal recht is de basis van waaruit Scheffens werkt.
Ik vraag me af wat de motivatie van de heren is om het rapport 'Kruispunt van Wegen' te schrijven en te verspreiden "... onder bewindslieden, fractieleden en topambtenaren..." zoals het artikel op de Automatisering Gids website meldt. Het woord pretentieus komt in me op en verder denk ik gelet op hun achtergrond en activiteiten dat ze wellicht ook op zoek zijn naar 'leads' en wellicht opdrachten. In ieder geval een mooie manier om je te profileren.
Ik kan het rapport nog(?) nergens online vinden (update: 29 december heb ik het rapport van Jaap van Till ontvangen en met zijn goedvinden hieronder ingevoegd). Wellicht wil één van de deelnemers aan de denktank en / of iemand van de ontvangende bewindslieden, fractieleden en topambtenaren me een exemplaar toesturen. Graag zet ik het hier online. Een e-mail met het rapport als bijlage ontvang ik graag op het volgende e-mail-adres: JoGnet 'apestaartje' Gmail 'punt' com.
Update / aanvulling (16/12): Tot op heden is het rapport niet openbaar beschikbaar, ook C.H.I.D.O verbaast zich daarover in het artikel 'Verwachtingen: bewolkt met een hoop mist'. En behalve de Aumatiseringgids hebben ook De Telegraaf, 'Topmannen willen 300.000 banen scheppen' en later ook Binnenland Bestuur over de Omega denktank geschreven, 'Denktank: overheid moet naar de cloud'. Behalve voornoemde heren waren volgens het bericht van de Automatiseringgids onder meer prof. Jaap van Till (LinkedIn), Floris van den Broek (Software Improvement Group, SIG - LinkedIn), Kees Donker (IBM, LinkedIn), Ron van Baden (FNV Bondgenoten, LinkedIn), T.J. van Heesch (ex Philips, ex KPN, ex BT, LinkedIn) deelnemer, De Telegraaf noemt ook nog Marc van Gelder (Mediq), Gerard van Oosten (ZLTO) en op Twitter lees ik dat Michiel Nijdam (senior onderzoeker Erasmus universiteit, LinkedIn) er ook bij was.
Citaat uit het artikel bij De Telegraaf: "... in samenwerking met de Rotterdamse Erasmus Universiteit opgestelde rapport...".
- 'Gerard van Oosten legt functie algemeen directeur ZLTO neer' (per 1 januari 2011)
Update / aanvulling (29/12):
rapport Kruispunt van Wegen van Denktank Omega
Interessant vind ik verder dat Omega niet de enige denktank is die vandaag in het nieuws is. Het bericht 'Overheid worstelt met sociale media' verwijst naar de Stichting Nationale DenkTank (nieuwsbericht n.a.v. het rapport ‘Zelf Vertrouwen').
Terzijde: Het .nl domein medavinci is nog niet in gebruik genomen.
Andere denktank berichten:
- Europese Denktank: Uiteenvallen wereldwijd politiek systeem.
maandag 13 december 2010
Meer over de Denktank Omega
Labels:
"sociale media",
achtergronden,
denktank,
kennis,
kenniseconomie
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
4 opmerkingen:
Dat is typisch Joost, mijn eerste reactie was ook "Wie is die denktank en wat is hun belang bij dit advies?" Ik heb het rapport trouwens ook niet gevonden, maar Binnenlands Bestuur "heeft het ingezien"
Dank je voor de link Ingmar.
Bij de ideeën over de / een (?) cloud van deze denktank heb ik mijn bedenkingen. Althans zoals ze in het artikel worden (aan)geduid.
Verder kan ik me in hoofdlijnen prima vinden in wat in het bericht op Binnenlands Bestuur wordt opgemerkt over de glasvezel-infrastructuur en de toepassing van vrije en open source software. Deze beide onderwerpen volg ik actief ten behoeve van de @OpenNieuws stream.
Ben blij dat dit soort berichten kritisch wordt gevolgd. Als dat rapport niet snel openbaar komt klopt er iets niet.
Ik kom net de denktank Omega weer eens tegen. Als sponsor van de nieuwe 'Op Tillt Trofee'.
Een reactie posten