zaterdag 22 november 2008

Ervaring rijker

Ik ben gestopt met de therapeut bij de RIAGG. Dat lucht me enorm op. En het inzicht in het waarom van het stoppen is erg waardevol voor me. Nu kan ik weer verder. Weg uit de impasse waarin ik heel lang in heb (vast)gezeten. Eindelijk weer stapjes vooruit. Dat is fijn. Zeker na het enorme dieptepunt midden dit jaar. Eens kijken waar dit heen gaat. Spannend. Van 'pleasen' / 'to please' naar zorgen voor mezelf. Gezien worden, me zelf zien. Niet meer proberen door anderen te worden gezien. Die zien me toch niet (staan / zitten).

maandag 3 november 2008

E-menu of eMenu, van het scherm bestellen

Bij het onderstaande artikel moest ik meteen aan mijn eerdere blog uit mei denken 'Electronische serveerster / ober (e-waiter en e-menu)'.

"... Uitgaan bij ’t Hart van Breda [...] Als eerste horecabedrijf in Nederland hebben bijna alle tafels namelijk het eMenu-systeem gekregen; een combinatie van een interactieve kaart en een online entertainmentcenter. Terwijl gasten wachten op de bestelling die ze via het LCD-touchscreen bij hun tafel hebben gedaan kunnen ze uitgebreide informatie, foto’s en video’s bekijken over hun bestelling maar ook samen spelletjes spelen of bijvoorbeeld filmpjes kijken.
[...]
eMenu is ontwikkeld in IsraĆ«l. Daar leidt de introductie in veel gevallen tot spectaculaire omzetstijging. “Wij rekenen ons liever niet rijk, maar ik verwacht wel dat we 10% meer omzet gaan draaien”, vertelt Koomans. “De ervaring leert dat de drempel om te bestellen veel lager is.”..."
Bron: 'Wachten op ober? Dan filmpje kijken!'

zondag 2 november 2008

'Overleden uitvinder wint Beste Idee van Nederland'

Zo'n kop vind ik bijzonder. En ontroerend. De uitvinder laat de helft van de opbrengsten van zijn uitvinding ook nog eens na aan goede doelen. Ik las het net onder 'Verder Nederlands' bij de Wereldomroep.

Wikipedia: Het Beste Idee van Nederland

Gelezen onder een 'oproep'. Is dit iets vergelijkbaars? Het 'kikkertje' / de kikker, een wandelstokklem.

Website: Het Beste Idee van Nederland
TV Programma: SBS6
Wim de Vroedt (namens Fons Marcus). Uit de commentaren daar: "... Natuurlijk bestaan er allerlei varianten dat heeft hij zelf ook op TV toegegeven!!
Het verbaasde hem dan ook dat er nooit meer dan een steuntje of klemmetje op de markt is gekomen.
Daarom besloot hij om er toch wat meer aandacht aan te besteden en het uit te werken zodat het niet alleen voor de wandelstok, maar gelijk hetzelfde systeem ook voor krukken toe te passen is.
Hoera voor de brekebenen komende winter...."